Biografie

Elise Sluiman (Rijswijk, 1989) sloot in juli 2015 haar masterstudie hobo af met grote onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel bij Karel Schoofs. Deze buitenlandse studie werd haar mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds die haar een beurs ter beschikking stelde.

Van 2006 tot 2013 studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Hans Roerade, Alexei Ogrintchouk en Lucas Macias Navarro. Tijdens haar masteropleiding in Den Haag volgde ze de tweejarige Orkest Master, een samenwerkingsverband tussen het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Ze ontving in 2010 een 2e prijs plus een prijs voor de beste vertolking van een Nederlandse compositie na 1914 op het concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland.

Barokhobo

Elise studeerde van 2013-2016 barokhobo te Brussel bij Marcel Ponseele. Daarvoor studeerde ze bij Frank de Bruine en Paul Dombrecht. Ze speelt met verschillende barokorkesten en ensembles in binnen- en buitenland mee, gespecialiseerd in het spelen van oude muziek op authentieke instrumenten. Zo speelt ze onder andere regelmatig verschillende cantates met wisselende ensembles en passies, oratoria en missen met onder andere Le Concert Lorrain, Concerto d’Amsterdam en Holland Baroque Society.